7e612104426369880c353abdb89ec7be

Presentation

 • lenagavelin F 41
 • Att göra det man måste - är att göra det man
 • Namn: Lena Gavelin
 • Ålder: 41
 • Land: Sweden
 • Stad: Frösön
 • Hälsa: Ja
 • Nikotin: Nej
 • Senast aktiv: 1320308068
 • Status:
 • Träning: Löpning, Skidor, Cykel
 • Syssels.: Hälsocoach, butikspersonal
 • Kost: Allt

Värden

 • Sammanfattning av lenagavelin's träning denna vecka:
 • Träningstid: 0:0:0
 • Konditionstid: 0:0:0
 • Styrketräningstid: 0:0:0
 • Stretchingstid: 0:0:0
 • Antal träningspass: 0
 • Antal steg:

Hunnit fundera

Tillbaka hemma på Frösön. Har hunnit fundera lite vad som hände i helgen och tittat på några bilder från loppet. Just nu känner jag mig trött efter en lång resa,  jag kom med tåget igårkväll och hade då rest i över 12 timmar, några timmar med möjlighet att fundera över vad jag varit med om...

Helt klart är att min seger i swissalpine är en av mina största idrottsupplevelser, just känslan att efter att ha sprungit 78 km med ben som känns som de inte ska klara av en meter till, ändå tar en framåt de sista kilometrarna och sedan få springa med svenska flaggan i mål som segrare, i sitt allra första riktigt stora bergslopp det är obeskrivligt.

Här är jag på väg upp på berget. Under loppet hade vi en höjdskillnad på 2600 m. Den kraftigaste stigningen började vid ca 30 km och sträckte sig upp till ca 52 km. Banans tuffaste del, men även den del jag var starkast.


Två riktigt nöjda segrare. Loppet slutade med svensk dubbelseger!
Dubbel segerglädje.

Hälsningar! / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Jag vann!

Har knappt fattat det ännu... jag vann Swissalpine! de säger i alla fall att det är sant. Visst fanns det en förhoppning att kunna stå på pallen och vara med och kämpa om de främsta placeringarna men att jag skulle kunna vinna kunde jag knappt våga tro på. Helst efter jag sett de andra tjejernas meriter på diverse bergslopp och tidigare prestationer på swissalpin.

Att springa 78 km när det längsta man gjort tidigare är maraton på 42 km är speciellt, särskilt när det efter dryga 30 km kommer en backe på 20 km och närmare 1600 höjdmeter. Jag gick ut väldigt lugnt och låg ca 5 min efter de bästa tjejerna efter 30 km sedan började jag plocka och kände mig riktigt stark uppför berget. Att det skulle räcka ändå in i mål vågade jag inte tro på förrän jag nådde idrottsstadion i Davos, jag var så frukytansvärt trött i benen sista 5-7 km att jag bara ville komma i mål. Att jag sedan fick springa i mål med lagerkrans och svenska flaggan var en helt fantastisk känsla. Att sedan få fira svensk dubbelseger med Jonas Buud, gav dubbel glädje.

Tack alla svenskar och andra som var nere och hejade fram mig efter banan och tack till alla som mailat och skickat sms. Det är en mycket nöjd, glad och trött tjej som nu landat på Arlanda på väg hem till Frösön. Att vinna världens största bergsmarathon känns väldigt stort för mig! / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Vilodag

Onsdag i St Moritz, idag har jag tagit min första hela vilodag. Jag och Micke har varit nere vid St Moritz sjön, solat och läst. Nu blir det en eftermiddagsfika uppe i byn. Har tänkt mig en lätt löptur imorgon. På fedag tar vi tåget till Davos, där väntar presskonferens och pastaparty. Börjar bli lite nervös inför lördagen, men det känns även väldigt spännande. Jag hoppas bara att snön som kom för några dagar sedan har hunnit smälta undan innan loppet. Såg några bilder på loppets hemsida och det såg ut att vara lite snöpulsning... tur att jag övade för någon dag sedan... 

Hälsningar från St Moritz/ Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Solen är tillbaka!

Nu bara 4 dagar kvar till den stora utmaningen denna sommar,swissalpine, så nu är det de sista dagarna av hög höjd och uppladdning som återstår. Nu har även Micke anlänt till St. Moritz, vilket känns väldigt bra. På fredag åker vi till Davos.

Igår tänkte jag ta en härlig vandring upp på toppen från bergbanans station, en srigning påca 600 m., det blev en vandring i snö och en del pulsande, men väldigt vackert väder då solen sken från klar himmel, kom ner med röd näsa...

Idag  sprang vi ett distanspass nere i dalen. Efter lunch åkte vi på toppen med linbanan, blåsigt och lite kallt men härliga vyer med sol och vita toppar.

Nu ska det laddas! / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Åska och snø

Vaknade i morse den 18.e juli och det låg snø på marken i St Moritz. Efter torsdagens kanonvæder med sol och runt 25 grader, børjade det med blixt och dunder på fredagen, en regnig dag och två distanspass ett nere i dalen och senare ett lugnt pass runt en 600 meters bana på berget. Idag vaknade vi med snøfall och det planerade banpasset med Christina blev istællet ett trøskelpass på ca 8,5 km. Det kanske ændå var ett bættre pass før mig som om en vecka ska klara 78 km i bergen, då behøver jag nog inte den dær extra farten... snarare en otrolig uthållighet. Nu ska det i alla fall bli bætre væder imorgon, då ska jag ta mig upp på berget igen, kanske blir det bara promenad denna gång? Det ær dags att børja ladda batterierna, om en vecka ær det dags før swissalpine, då hoppas jag slippa snøn.

Alphælsningar! / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Härligt St.Moritz

Har nu haft några dagar i St.Moritz, börjar vänja mig vid höjden, men känns långt ifrån lätt i benen. Igår sprang jag ett riktigt bra långpass tillsammans med Christina, en maratonlöperska från Norge, som jag bor tillsammans med. Det blev ca 33 km uppdelat på ca 16 km lugnt sedan 8 km tröskel och sedan ytterligare 9 km lugnt. På eftermiddagen åkte vi sedan upp med bergbanan på en alptopp på ca 3100 m, härliga vyer och vi had en riktigt skön eftermiddag med sol och glass på toppen. Idag blir det lite lugnare med två lugna distanspass. Om någon dag ska jag försöka mig på ett pass uppe i bergen.

Alphälsningar från Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

St Moritz

Nu är jag nere i St Moritz. Hunnit med ett lätt pass på ca 45 min igårkväll sedan jag kom fram. Idag ca 16 km på förmiddagen, flåset känns trots höjden (1800 m) rätt ok, men benen känns väldigt tunga och kommer det en liten backe känns det som att benen vil strejka. Träningsmiljön är i alla fall väldigt inspirerande med alperna som kuliss. Om två veckor är det dags att springa Swissalpine, 78 km. Jag hoppas att två veckor här gör att det känns lite lättare med höjden och att benen hunnit vänja sig en smula. I eftermiddag ska jag ge mig ut på ett till lätt distanspass. Jag antar att det mest blir distanslöpning under min tid här, ingen mening att dra på sig onödig mjölksyra med hårda intervaller helst med bara två veckor kvar till ultralopp.

Nu är det dags för lunch!
Hälsningar från Alperna / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

På väg igen

Har suttit på tåget ner till Arlanda under eftermiddagen.Nu väntar en hotellnatt i närheten av flyfplatsen. Imorgon anländer jag till St Moritz. Jag som aldrig varit i Alperna ser fram emot att få uppleva en ny plats och hoppas att det är lika vackert och härligt som alla säger. Hoppas också att två veckor ska räcka för att hinna anpassa sig hyfsat bra till den höga höjden. Det är en av de saker som jag är lite orolig för inför mitt deltagande i Swissalpine, annars ser jag fram emot lördag om två veckor. Det ska bli spännnde att se hur jag klarar av en sådan utmaning som 78 km i Alperna. 

Har försökt hålla koll på vårt lag i St Olovsloppet, vi har visst tappat ytterligare tio minuter idag, men leder fortfarande, nu gäller det att alla tjejer gör sitt yttersta imorgon, lördag, det kan räcka men blir stentufft. Kör hårt tjejer!

Nu ska jag ut till hotellet och sova! Godnatt / Lena

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

St Olovsloppet

Vi leder damklassen! Efter två dagar har nu St Olovsloppet nått Norge efter starten i Östersund. Första dagen var en kanondag för vårt damlag Trångsviken Woolpower, en ledning med 35 min! Idag gick loppet från Åre och över gränsen till Norge och idag fick vi se oss besegrade av två norska lag, dock fortfarande i ledning med 20 min, bra kämpat tjejer! Jag har för egen del sprungit färdigt i loppet två sträckor och nästan 25 km känns i benen. Nu är jag hemma, tvättar och packar om till nästa resa. Imorgon tar jag tåget till Stockholm för att på lördag ta mig till St Moritz. Om drygt två veckor väntar 78 km i Swissalpin, ska bli riktigt spännande!

Nu måste jag packa, jag är sååå trött och vill komma i säng innan jag svimmar av i resväskan... Läs mer om Trångsvikens framfart i St Olovsloppet på Rickards blogg www.langdistans.se

Godnatt! / Lena 

Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Vilodag

Varit ett intensivt slut på förra veckan. Vann i alla fall millopet förra veckan i Offerdal. Riktigt kul att springa när jag inte alls kände några krav på mig själv att göra några resultat, tog det riktigt lugnt i starten och jobbade mig sedan framåt i loppet. 35.20 är väl ingen tid att skryta med, men riktigt nöjd med tanke på min bakgrund innan loppet.

I helgen har vi varit i Vålådalen. Jag har fått till riktigt bra träning, så nu känns det lite bättre inför Swiss Alpin om tre veckor. I lördags sprang jag ca 4 tim på fjället, det blev ca 43 km, självklart sliten efteråt men inte helt slut. Klarade även av ett hyfsat backpass bestående av 4*10 min, med jogg ner efter varje och totalt ca 2 tim igår(söndag) så idag är det VILA! På onsdag drar St Olovsloppet igång! 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok


Morgonpass


KOM I FORM - Populärt men kanske inte något för alla.

Läs artikeln >>

Senaste LifeTV

Genvägar

Twitter


Våga träna mera


I landet där ordet ”lagom” regerar är normen för en god träningsmoral att man tränar två eller tre gånger per vecka.

Läs artikeln >>Olympiska lyftövningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank, OLYMPISK LYFTNING.

Läs artikeln >>Proteindrinkar del 2


Proteindrinken består av ett antal olika ingredienser som t.ex. vätskan, proteinpulvret och det lilla ”extra” som man kan variera efter tycke, smak och ändamål. Vi går genom allt du behöver veta. Artikeln är VIP låst.

Läs artikeln >>
TRÄNINGS EVENT
FC ATHLETIC POWER


Hjärtligt välkomna till öppethus på Sportlife samt deltaga till träningseventet ”FitnessCross Athletic Power” gruppass. Öppna huset startar fredagen den 30 oktober kl.09.00 och håller på hela helgen. FC passet håller vi varje dag under följande tider.

Läs artikeln >>Yoga och pilates övningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank. Med hjälp av LifePortalens nya yoga och pilates expert Anna Fannberg skall vi vägleda våra VIP medlemmar att prova nya träningsformer.

Läs artikeln >>Investera i din hälsa


Att investera i din egen hälsa är en av de mest riskfria affärer du kan göra. Den tid, energi och prioritering du lägger ner får du tillbaka i form av uthålligare kropp, piggare hjärna och bättre hälsa.

Läs artikeln >>