7e612104426369880c353abdb89ec7be

Presentation

 • lenagavelin F 41
 • Att göra det man måste - är att göra det man
 • Namn: Lena Gavelin
 • Ålder: 41
 • Land: Sweden
 • Stad: Frösön
 • Hälsa: Ja
 • Nikotin: Nej
 • Senast aktiv: 1320308068
 • Status:
 • Träning: Löpning, Skidor, Cykel
 • Syssels.: Hälsocoach, butikspersonal
 • Kost: Allt

Värden

 • Sammanfattning av lenagavelin's träning denna vecka:
 • Träningstid: 0:0:0
 • Konditionstid: 0:0:0
 • Styrketräningstid: 0:0:0
 • Stretchingstid: 0:0:0
 • Antal träningspass: 0
 • Antal steg:

En helg med familj, släkt & vänner

Sitter nu i mitt gamla flickrum i Mellansel. Mycket är detsamma som för 25 år sedan, men mycket har också förändrats.

På torsdagkväll anlände jag till Ö-vik, efter 4 1/2 timme på buss, hälsade då på hos min lillasyster, hennes sambo och Tindra 5 veckor, vilken söt unge! Hade hela fredagen tillsammans med Tindra, men hann också med två löppss, drygt en mil på morgonen innan familjen hunnit vakna till och sedan drygt två mil på eftermiddagen innan vi åkte för att fira en 40-åring. Grattis storsyrran, nu är du 40+1 dag! Hade en trevlig kväll med släkt, familj, vänner och syrrans kompisar, god mat, tårta och choklad tryfflar, mmm...helt underbara!

Idag ringde klockan 08.00, lite sovmorgon... Tog en löprunda på ca 11 km, grötfrukost och surr med mamma. I eftermiddag ska jag med på minnesgudstjänst för de som gått bort under detta år, då ska vi tända ett ljus för farmor.

Tänk vad livet egentligen är faschinerande någon som föds, en annan som firar 40 år, en generation som inte finns med oss längre. Det gäller att ta hand om det liv vi har, den familj som finns hos oss och vänner som man håller av. Mycket förändras men familj och vänner finns alltid där och behöver dig och din omtanke, precis som du behöver deras.

Ta hand om varandra under allhelgona och tänd ett ljus för dem som betytt något för dig men inte finns med längre, de lever kvar i dina minnen. / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Löpband

Dagens träningspass tröskel 2x ca 20 min med 2 min vila,  på löpband. Det kändes faktiskt rätt bra idag, blir inte så där väldigt trött efter passet, och det är väl det som är meningen, ska ju inte dra på mig mjölksyra och då sliter inte passeet lika mycket. Började med uppvärmning drygt 15 min och avslutade med nedjogg 15-20 min.

Nu ska jag ta bussen till Ö-vik, bäst att dra på sig ryggsäcken och ge sig iväg, 45 min kvar till avgång...

Ha en bra allhelgona!
 / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

2 x träning + after work

Sprungit ett lugnt distanspass, ca 17 km på förmiddagen. Lunch lite skrivjobb vid datorn och snart cykeln in till stan för ett bålpass på gymmet. Massage kl. 16 och sedan after work, med arbetskamraterna på Gå- & löpkliniken, en intensiv dag...

Lugna träningspass, gör inte så mycket att det inte blir så mycket vila mellan.

Imorgon åker jag mot Ö-vik, ska hälsa på mina systrar och lilla Tindra som jag blev moster till för några veckor sedan, ska bli kul att träffa familj och vänner, det var några månader sedan jag sist var i gamla hemtrakterna. 

Sköt om er! Hälsningar/ Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Höstregn

Började dagen med ett morgonpass, ca 10 km i lugnt tempo. Kroppen hade lite tungt att komma i gång, den hade väl efter söndagspasset och gårdagens vila precis gått in i viloläge, när jag helt plötsligt ville få den att springa igen. Efter frukost, tvättstugan och sedan möte med St Olovsloppet. Diskuterade en ev. tjejsatsning, kan bli spännande... 

Snart dags för eftermiddagspasset, tänkt springa ca 16 km varav 6 km i 160 puls, lite snabbare än distans men långsammare än tröskel, pulsen får avgöra farten. Just nu slår dock regnet mot rutan, men inget ska väl hindra en maratonlöpare... det blir säkert skönt, bara man kommer ut.

Hösthälsningar! / Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Vilodag

Det blev ca 30 km igår med en inlagd tröskel 5 km på 18.13, ett riktigt bra pass. Sprang ca 50 min innan klubbens träningstävling, då jag passade på att köra min tröskelfart(hade tänkt 18.20-18.30), sedan blev det ca 65 min ytterligare Det var lite tungt första 30 min. sedan kom jag in i "andra andningen" och var riktigt skönt att springa sista vägen hem, det skapar självförtroende - att känna sig hyfsat pigg efter 90 min! Det känns som träningen går bättre igen och det är kul att träna. Är dock noggrann med min vilodag! Kände mig ganska stum i vaderna igår efter passet och inatt vaknade jag någon gång med lite värk i vadmuskeln, så en vila sitter nog helt rätt idag.

Det blir en fixardag, lite jobb framför datorn, storhandla, möte med en kille som är intresserad av  ACN-möjligheten. Ska också hinna med ett besök hos Alva(min guddotter) och Linda. Saker man hinner med när man inte tränar, då märker man vilen tid man egentligen lägger ner på träning, för oj så mycket man kan hinna med på en vilodag...

Nu ska jag jobba lite med ACN presentationen, innan jag drar iväg på ICA.

Ha en bra dag! Det ska jag! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Söndag

Intensivt veckoslut... Jobbade från 10 till efter 19 i fredags. Började morgonen på gymmet med uppv. på cykel sedan bålstyrka och ca7 km på löpbandet. Skönt att vi sedan var bortbjudna på middag på kvällen, röding från Fatmomakke, inte dåligt! Sedan lingonpaj och Idol.

För trött för morgonpass på lördag, tog istället sovmorgon till åtta innan det var dags att cykla till jobbet. Eftermiddagens distanspass gick däremot bättre än förväntat. Blev drygt 20 km (ca 95 min), kom in i den här härliga "jag kan springa hur långt som helst känslan", runners high, eller vad man ska kalla det.

Har fått skjuta upp dagens pass till eftermiddag eftersom jag ska lägga in träningstävling i långpasset.. blir en form av tröskel efter 45-50 min. löpning, sedan får vi se hur långt jag orkar efteråt. Hoppas hitta samma känsla som igår! Förmiddagen har därmed ägnats åt matlagning! Söndagsmiddagen är klar och står nu och kokar i köket, älggryta med rotfrukter, svamp m.m. blir bra efter passet!

Ha en skön söndag! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Bra träningsdag med "lagom" fart

Vilan i måndags gav piggare ben igår. Det blev två löppass och ca tre mil. Ett lite snabbare på f.m. då jag hade ordentlig koll på pulsen och efter lugn start försökte jag ligga stadigt på runt 160 i puls, upplevde det som ett riktigt bra pass, inte jätte lugnt, men inte heller någon fart som slet för mycket. På e.m. lugnare löpning ca en timme och sedan löpskolning.

På kvällen möte med mitt "extraknäck", tittade bl.a. på videotelefonen som jag nu är med och lanserar, vilken grej! Tror att de flesta kommer att ringa via IP(bredbandet) i framtiden, eftersom det är mkt billigare, och att dessutom kunna se sina vänner/barn o.s.v. som man har långt borta, dessutom gratis det kommer att slå!
(titta gärna in på min sida www.lenagavelin.acnrep.com)  

Nu ska jag till gymmet, lite löpband och bål, verkar halt ute på vägarna idag... sedan blir det några timmar på Gå-& löp innan jag ikväll knyter på löpskorna igen. Ska vid 18-tiden träffa tjejerna i Trångsviken, träning, bastu och sedan middag, en sådan där mysig kväll med likasinnade löpartjejer.

Ha en bra dag! / Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Handbroms

Har fått lov att inse att det är dags att dra i handbromsen igen. Det är väl så här när man vill så mycket... det blir lätt mer än vad kroppen vill. Testerna på Bosön och de samtal jag hade med tränare där, gav mig en ny tankeställare. Det blir ingen mara för mig i Nice om knappt tre veckor. Tre veckor är alldeles för lite tid med tanke på hur kroppen mår i dagsläget, hoppas däremot komma "fit for fight" för en senare mara, Florens??

Mitt upplägg nu blir en ganska lugn vecka denna vecka, istället för den sista hårda jag skulle kört. Det handlar om att hitta känsla och bra löpning utan att dra på mig mjölksyra. Fram till en ev. mara ska jag satsa på distans och tröskelpass. Jag tar bort alla korta och riktigt hårda intervaller från träningsupplägget.

Fokus ligger på att vara frisk och hel till nästa säsong, men det vore sååå skönt att avsluta med en mara innan en riktig höstvila och sedan fokusera på augusti 2010.

Ha en bra dag och fortsatt vecka. / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Helg på Bosön

Kom hem sent igår efter en helg på Bosön. Fylld av inspiration och eftertanke... Testet gick inte alls som jag ville, tydligen är kroppen inte återställd. Startade med för hög mjölksyra redan från början, när det sedan sjönk när jag började testet...alla blev förvånade... så genomförde jag i alla fall tröskeltestet med ett hyfsat resultat. När mjölksyran sedan steg, nere på 3,20 fart då gick det fort för mjölksyrekurvan... med alltför mycket mjölksyra och ben som inte ville mer avbröt jag maxtestet. Tydigen har jag fortfarande svårt med återhämtning och mjölksyran kommer fortare och framförallt snabbare än normalt. Detta gav en del funderingar över hösten, en mara om tre veckor är kanske för snävt??? 

Igår sprang jag ett lugnt två-timmars pass på lidingöloppsspåren, ett härligt pass även om det kändes i backarna att jag inte var återställd sedan testet. Idag helvila och sedan nya tag, har inte bestämt ännu hur det blir med en mara i höst, får fundera någon dag. Nu är jag laddad att spänna bågen inför EM nästa år! Är alla tjejer hela friska och i form kan vi vara med och slåss om en medalj i lag EM, det vore ju häftigt! Så nu får fokus kommande år ligga på EM I Barcelona augusti 2010.

            / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

12 blev 13..

..under gårdagens intervallpass på löpband. Jag har uppenbarligen svårt att hålla räkningen, någonstans där i mitten blir jag alltid osäker, var det nu jag skulle springa den sjätte eller var det den sjätte, bäst att räkna lågt för att vara på den säkra sidan, och så blev det 13 x ca 600 m, istället för 12. Inte konstigt att jag blev trött...

Idag blir det ett lugnt distanspass 18-20 km, i höstregnet. I eftermiddag tar jag och Micke flyget till Stockholm för en uppföljningsträff på Bosön. Det ska bli kul att träffa några landslagskompisar, träna något pass tillsammans och få lite mer inspiration inför kommande EM-säsong. Jag ska också köra ett mjölksyre - och maxtext, lite ångest... har alltid svårt att få ut max på dessa tester, får någon slags rädsla för bandet och masken, en obehaglig känsla att jag ska åka av eller inte klara av att andas i masken, hoppas det funkar bättre imorgon!

Ha en bra helg! det ska jag! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok


Morgonpass


KOM I FORM - Populärt men kanske inte något för alla.

Läs artikeln >>

Senaste LifeTV

Genvägar

Twitter


Våga träna mera


I landet där ordet ”lagom” regerar är normen för en god träningsmoral att man tränar två eller tre gånger per vecka.

Läs artikeln >>Olympiska lyftövningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank, OLYMPISK LYFTNING.

Läs artikeln >>Proteindrinkar del 2


Proteindrinken består av ett antal olika ingredienser som t.ex. vätskan, proteinpulvret och det lilla ”extra” som man kan variera efter tycke, smak och ändamål. Vi går genom allt du behöver veta. Artikeln är VIP låst.

Läs artikeln >>
TRÄNINGS EVENT
FC ATHLETIC POWER


Hjärtligt välkomna till öppethus på Sportlife samt deltaga till träningseventet ”FitnessCross Athletic Power” gruppass. Öppna huset startar fredagen den 30 oktober kl.09.00 och håller på hela helgen. FC passet håller vi varje dag under följande tider.

Läs artikeln >>Yoga och pilates övningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank. Med hjälp av LifePortalens nya yoga och pilates expert Anna Fannberg skall vi vägleda våra VIP medlemmar att prova nya träningsformer.

Läs artikeln >>Investera i din hälsa


Att investera i din egen hälsa är en av de mest riskfria affärer du kan göra. Den tid, energi och prioritering du lägger ner får du tillbaka i form av uthålligare kropp, piggare hjärna och bättre hälsa.

Läs artikeln >>