7e612104426369880c353abdb89ec7be

Presentation

 • lenagavelin F 41
 • Att göra det man måste - är att göra det man
 • Namn: Lena Gavelin
 • Ålder: 41
 • Land: Sweden
 • Stad: Frösön
 • Hälsa: Ja
 • Nikotin: Nej
 • Senast aktiv: 1320308068
 • Status:
 • Träning: Löpning, Skidor, Cykel
 • Syssels.: Hälsocoach, butikspersonal
 • Kost: Allt

Värden

 • Sammanfattning av lenagavelin's träning denna vecka:
 • Träningstid: 0:0:0
 • Konditionstid: 0:0:0
 • Styrketräningstid: 0:0:0
 • Stretchingstid: 0:0:0
 • Antal träningspass: 0
 • Antal steg:

Det funkade.

Det blev ett helt pass på löpbandet idag, körde 4x10 min med 1,30 vila kanske inte så snabbt ca 3.45 fart, men det var jobbigt ändå, och det snabbaste jag gjort på ett tag i löpning. Det viktigaste av allt var att det funkade hyfsat med min baksida, det blev totalt ca 20 km på bandet med uppvärmning och nedjogg. Lite stelhetskänsla i baksidan efter passet, men känns som det går åt rätt håll. Efter dusch och snabb bastu, skyndade jag till Susanne för massage, hon kände fortfarande en "sträng" i baksidan, men mycket bättre än för två veckor sedan och det är ju precis min känsla också. Susanne ordinerade sedan vila resten av dagen, hon tyckte att min baksida fått nog idag och det har hon kanske rätt i... så alltså ingen cykel i eftermiddag, får vänta tills imorgon då jag ska ge mig ut på ett LUGNT joggpass.

Nu blir det indiskt till middag, vad sägs om kyckling garam masala, basmatiris och naanbröd, mums!!

Ha en skön helg! Hälsningar Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Tunga ben

Kanske var det en tuff öppning på träningsveckan, först nästan två timmar på skidor, följt av ett spinningpass på 90 min (och som sagt, har svårt att ta det lugnt när man sitter på ett pass...) eller så är det all cykling som satt sig i låren. Tisdagskvällens spinningpass följdes av cykelintervaller på onsdag förmiddag 10x4 min. fick kämpa mot tunga ben, men gav mig den på att inte ge vika för benens skrik. Igår morse morgonjogg, något moddiga cykelbanor och oj, oj oj vad tungt det gick, fick ingenting gratis, 45 min, kändes lååånga... Lossnade lite på eftermiddagen när jag ställde mig för 14 km på löpband.

Hoppas på bättre känsla idag, tänker testa tröskelfart på löpbandet i 10 minuters intervaller, säger baksidan ifrån hoppar jag upp på cykeln istället. Inte värt att riskera något nu. Om en dryg månad åker jag till Kenya. Biljetterna är bokade, den 9.e mars sätter jag ner fötterna på Kenyansk mark. Det ska bli riktigt spännande!

Nu ska jag cykla in till gymmet och ta mig an löpband eller cykel, sedan bär det av till Susanne för massage, får se hur kroppen mår efter detta, hur det blir med något eftermiddagspass.

Hälsningar! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Ny träningsvecka

Måndag vilodag, så min träningsvecka börjar idag. Startade med 1,50 skidor, ca 27 km, ikväll blir det ett spinningpass 90 min, så det kan bli en riktigt bra träningsdag. Träningsplaneringen visar på två "högveckor" planerar att köra relativt mycket mängd dessa veckor. Kanske kan det avslutas med ett skidlopp nästa lördag?? Ligger i en uppbyggnadsperiod, så farten får komma senare. Hoppas på en del skidåkning annars blir det även en del cykel förutom några löppass, siktar på totalt 10 pass denna vecka, får se hur det håller.

Söndagens långpass blev ett kombinationspass, började med 1,20 skidor, knöt sedan på mig löpskorna och avslutade med ca 14 km löpning. Ett bra pass, fastän jag var rätt mör när jag kom hem. Till saken hör att jag innan mitt pass hade coachat Micke på ett skidlopp, med drickalangning, vilket innebar att jag redan varit ute i drygt två timmar och gått ca en mil på skidor innan jag drog av mig överdragskläder för att köra mitt pass. Tur att man gillar att vara ute och lite extra peppad blev jag ju när man såg alla deltagare på skidloppet i alla möjliga stilar och farter, men ändå de tävlade och det såg riktigt kul ut! De vann på ca 2 tim på en maratondistans, lite fortare än världsrekordet på löpning, intressant tanke att det faktiskt inte går så väldigt mycket snabbare att åka skidor. Ja för min del går det t.om. långsammare har ännu inte lyckats slå mitt pers på maran, under ett skidlopp på samma distans... något att jobba på...

Ha en bra träningsvecka! / Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

6 år, 4 månader och 21 dagar

så länge fick jag vara svensk rekordhållare på marathon. Igår morse sprang Isabellah på 2,26,52 i Dubai och därmed tog ett nytt svenskt rekord. Jag är i och för sig inte speciellt överrraskad, Isabellah har imponerat under hela 2009 och jag visste att hon förr eller senare skulle ta mitt svenska rekord, men visst känns det lite tomt. Jag har ändå fått vara Sveriges bästa tjej på marathon under nästan hela min aktiva karriär som löpare, och vant mig vid den titeln. Även om jag gärna hade varit den som fått vara först under 2.30, så kan jag inte annat än imponeras av Bellas utveckling och 2.26 är nog bara början tror att hon själv kapar det rekordet de närmaste åren, kanske t.o.m på EM senare i år. Jag ser ändå positivt på att jag nu"bara" är nummer två. Med Bella i spets på EM kan vi få ett riktigt bra lag på EM, bara vi andra tjejer är i bra form kan det bli riktigt roligt...
Själv började jag gårdagen med ett cykelpass, intervaller med 5x 7 min, det kändes i benen när jag på eftermiddagen genomförde ett löppass på ca 13 km. Idag blir det två kortare löppass, lite försiktig måste jag vara med min baksida även om det börjar kännas bättre.

Hälsningar från en f.d. svensk rekordhållare. / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Cykeldag

Trampa, trampa, trampa... Började förmiddagen med ett cykelpass(på gymmet) efter ca 15 min uppvärmning, ett intervallpass med 14x 3 min. med 1 min aktiv vila. Joggade sedan ner på löpbandet i 2 km, så dagens löpdos blev hela 2 km! Eftersom jag känner av irritation i baksidan, vill jag inte köra något tuffare löppass utan håller mig till distans och reducerad löpning. Efter passet jobbade jag på Gå-& löpkliniken i sex timmar innan jag skyndade tillbaka till gymmet för ett spinningpass. Sedan var jag rätt mör i benen, så cykelfärden hem framåt kvällen blev aningen vinglig och det gick inte speciellt snabbt över bron till Frösön. Efter sen middag, är jag nu rätt nöjd med dagen och ser fram emot en god natts sömn. Imorgon ska jag springa igen, mer än 2 km hoppas jag.

Godnatt på er! / Lena 


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

- 5 , 32 km

Fortfarande rätt blåsigt men bara -5 grader så det blev ändå en härlig vinterdag, och bra temperatur för utomhusträning, äntligen! Nackspärren bättre så tog mig ut på ett skidpass, det blev ca 32 km och 135 min, hann precis hem för att se två svenska triumfer i skidspåren två sprintsegrar, och mest imponerad är jag av Hanna Falk, vilken tjej! Ingen rädsla alls och helt orädd att utmana den tjej som alla trodde var omöjlig i spurten, starkt! Det visar på vad mycket det kan betyda att ha hjärnan med, vara stark mentalt och inte bry sig om vem man möter, bara att göra det allra yttersta själv för att vara först över mållinjen, det är med den inställningen man kan spränga gränser...

Nu blir det vila imorgon, ska försöka få lite jobb gjort istället. Sedan hopas jag på mer löpning under veckan. Kändes faktiskt hyfsat bra på mina 7 km löpband igår, men då hade jag oxå kört cykel intervaller 12x 3 min innan, så totalt sett ett riktigt bra pass. 

Nu sitter jag bekvämt i soffan, fastnat i vinterstudion. Julen är utstädad och lägenheten har fått lite nytt utseende, bakat kanelkaka och njuter den med en kopp kaffe. Sköna Söndag.

Hälsningar! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Nackspärr

Som om det inte vore nog med en krånglande baksida, men det kanske hänger ihop?...

Har tränat inne på gymmet ett par dagar eftersom det varit så väldans kallt (ca -22), även bra för min sträva baksida eftersom jag då både kunnat cykla och varva med några km på löpbandet. Tur också att det finns lite roliga pass att gå på (även om det inte blir så många) Igårkväll lyckades jag pricka in ett spinningpass. Ett väldigt bra alternativ om man blir trött på att träna själv, riktigt jobbigt och väldans kul. Dessutom kan alla träna tillsammnas oavsett nivå, jag blir lika faschinerad varje gång när jag plågat och kämpat så att svetten rinner och jag får torka svettpölar under cykeln. Så tittar jag på en tjej som ser helt fräsch ut, där sminket ligger kvar, ser ut att gå oberörd ut ur salen, påklädd med både långbyxor och huvtröja, ibland undrar jag om vi verkligen varit på samma pass, men det är väl det som är tjusningen, man tränar efter sin egen nivå och vilja vill man "bara" cykla igenom så funkar det, eller så följer man ledarens instruktioner, lägger på och lägger på tills benen skriker ökar tempot i intervaller och kör så att blodsmaken dyker upp. Behöver jag säga att jag är den som gärna lägger på lite extra, blir peppad av ledaren och även omtanken varit att ta det lite lugnt är det svårt att hålla igen när ledaren skriker lite till!, nu kör vi! 

Idag äntligen mänslklig temperatur för träning utomhus, endast -10, även om det blåser, så det känns säkert som -20 när jag kommer ut. Tror inte jag vågar mig på något längre pass löpning, men skidor hade varit ett bra alternativ, men då ... nackspärr så jag har svårt att röra mig, typiskt!! Började känna igår att nacken strävar och idag, nackspärr som heter duga, får väl se skidor på tv.n istället...

Ha en bra lördag! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 1 kommentar
Publicerat under: lenas dagbok

Vinterstaden

-22 grader i Vinterstaden,
(på väg med cykeln in på Gold´s gym)

en av anledningarna till att det blev träning inne på gymmet idag. Den andra är att baksidan fortfarande säger stopp till för mycket löpning. Därför blev det ett kombinerat pass, 40 min cykel följt av ca 5 km på löpbandet och sedan ytterligare 40 min. cykel, ändå ett bra pass.

Igår var det några grader varmare så jag vågade mig ut på skidorna, men brrrr vad kallt det var. En råfuktig kyla som bet sig ändå in i märgen. Värst med fingrar och fötter. Väl inne i värmen satt jag med en kopp varm choklad innan jag vågade ställa mig i duschen med blåfrusna tår.

Kallt, men oj så vackert det är ute! Den fuktiga kylan har gjort att ett tjockt lager rimfrost lagt sig i träd (och allt annat). Ni som kan, gå ut när solen kommer upp och njut av fantastiska naturbilder. Men nu hoppas vi på minst 10 grader varmare så det blir mänskligt att träna utomhus...

 Vinterhälsningar! / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Glöm ej styrkan

När jag precis tyckte att jag kommit igång med löpningen, börjat få in lite intervallträning och kört första riktiga långpasset med löpning så säger något stopp. Baksidan av låret stretar emot och vill inte alls springa i den utsträckning jag vill. Försökte igår att trotsa mina ben med ett morgonpass, vädret var underbart, solen steg upp i ett vinterlandskap och allt hade kunnat vara så bra om inte min baksida hela tiden trotsade emot.. tyckte att det kändes bättre efter  ca 15 min. men senare under passet sa den ifrån igen och ville hem, in till värmen och bort från löpvägarna. Det är bara att ge sig, kroppen måste bestämma och just nu funkar det inte med löpning utan att det gör ont, och ont är ett tecken på att man får göra ett stopp backa tillbaka och inse att huvudet och viljan i detta läge måste ge sig. Så det är bara att hoppas att några dagars löpvila ger den lite lugn och ro, och får den att inse att löpning är ändå det den vill hålla på med.
Idag blev det istället styrka och spinningpass. Mina styrkepass består främst av bålträning, stabilitet, säte och vader, allt viktigt för en "långlöpare". Vet att jag under mitt "uppehåll" slarvat med styrkan, aj, aj, så får man inte göra och kanske det är vad baklåret signalerar. Imorgon går jag till Susanne för massage, hon kanske kan få mitt baklår på bättre vägar..

Hälsningar / Lena

P.S Glöm inte styrkan, den är viktig även för löparen D.S


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok

Tindras dag

Idag(söndag) Tindras dopdag. Samlade i Anundsjö kyrka där jag och mina systrar döpts och konfirmerats. Idag var det Tindras tur i en dopklänning som nu varit med i fyra generationer, faschinerande när man tänker att min farmor döpts i samma klänning, efter dopet var vi och tände ett ljus på hennes grav, livet går vidare...

Innan dopet hann jag med ett härligt långpass ca -10 sol och härlig vinterdag, 28 km med dubbar på fina vintervägar, kan vara riktigt härligt med vinterlöpning sådana här dagar! Det blev första långa löppasset efter maran i Florens och det första för året. Kändes riktigt bra även om det vill dra lite i baksidan när det blir för mycket, tecken på att jag får vara lite försiktig.

Imorgon åker jag tillbaka mot Frösön, sedan får jag hålla mig hemma några dagar. Nu är det vardag igen, julstöket ska packas ner, och vi kommer in i rutiner igen. Har haft härliga helger, träffat släkt och vänner och kunnat njuta av att bara vara, men visst kan det vara skönt att få komma tillbaka till vardagen, igen, få struktur på träningen och dagarna.

Sköt om er och njut av solen som värmer allt mer (det kände jag i alla fall idag på löppasset). / Lena


Kommentera detta inlägg >> 0 kommentarer
Publicerat under: lenas dagbok


Morgonpass


KOM I FORM - Populärt men kanske inte något för alla.

Läs artikeln >>

Senaste LifeTV

Genvägar

Twitter


Våga träna mera


I landet där ordet ”lagom” regerar är normen för en god träningsmoral att man tränar två eller tre gånger per vecka.

Läs artikeln >>Olympiska lyftövningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank, OLYMPISK LYFTNING.

Läs artikeln >>Proteindrinkar del 2


Proteindrinken består av ett antal olika ingredienser som t.ex. vätskan, proteinpulvret och det lilla ”extra” som man kan variera efter tycke, smak och ändamål. Vi går genom allt du behöver veta. Artikeln är VIP låst.

Läs artikeln >>
TRÄNINGS EVENT
FC ATHLETIC POWER


Hjärtligt välkomna till öppethus på Sportlife samt deltaga till träningseventet ”FitnessCross Athletic Power” gruppass. Öppna huset startar fredagen den 30 oktober kl.09.00 och håller på hela helgen. FC passet håller vi varje dag under följande tider.

Läs artikeln >>Yoga och pilates övningar


Nu öppnar vi ännu en ny avdelning i vår redan gedigna övningsbank. Med hjälp av LifePortalens nya yoga och pilates expert Anna Fannberg skall vi vägleda våra VIP medlemmar att prova nya träningsformer.

Läs artikeln >>Investera i din hälsa


Att investera i din egen hälsa är en av de mest riskfria affärer du kan göra. Den tid, energi och prioritering du lägger ner får du tillbaka i form av uthålligare kropp, piggare hjärna och bättre hälsa.

Läs artikeln >>