Bra kosttillskott om du vill bygga muskler

När man ska bygga muskler, så är det ju så att du ska träna och du ska äta rätt. Om du vill att det ska bli en maximal effekt av träningen är det bra att lägga till kosttillskott. Idag finns det ju rätt många olika att välja på. En del av dem ska jag ta upp här.

Whey Proteinpulver

Whey Proteinpulver eller vasslepulver är det allra viktigaste tillskottet. Om du bara vill ha ett enda, så är detta det du ska välja. Ska intas direkt efter träning.

Kasein proteinpulver

Kasein proteinpulver är också bra då du ska bygga muskler. Det är ett mjölkprotein som tar lite längre tid att bryta ner. Så du kan ta det innan du lägger dig på kvällen. Du kan med fördel kombinera vassle och kasein efter träningen. Detta eftersom det då verkar ge en bättre tillväxt på musklerna.

Kreatin

Kreatin består av tre aminosyror. Dessa är arginin, glycin och metionin. Det har gjorts vetenskapliga studier på att användning av kreatin förbättrar tillväxten av muskelmassa och ökar muskelstyrkan. Den ger även ökad mängd snabb energi till musklerna. Den hjälper även till att dra in mer vatten i muskelcellerna, som påverkar den långsiktiga tillväxten.

Fler bra tillskott

Sedan så finns det så klart flera andra bra tillskott du kan välja. Bland annat kan du satsa på grenade aminosyrorna, mer känt som BCAA. Sen är det även bra med Zink, Magnesiumaspartat och Vitamin B6.

21 May 2020

Välkommen till min fitnessblogg

Jag är en tjej med ett enda stort intresse - hälsa. I det begreppet kan många saker inkluderas och för mig ligger stort fokus på kroppen. När min kropp känns stark så mår jag bra, så enkelt är det. Jag har alltid haft mycket energi och älskat att träna och när jag började med fitnessträning kände jag att jag hittat hem. Innan dess har jag sprungit mycket, testat gymnastik, karate, tennis och bergsklättring, men fitness är det jag trivs bäst med. Jag älskar att svettas på gymmet i mitt eget tempo, helt oberoende av andra.

PT & kostrådgivare

Jag arbetar som personlig tränare och är utbildad kostrådgivare och lever som jag lär. Jag strävar alltid mot nya mål med min fysik och allmänhälsa, det är vad jag brinner för. På den här bloggen delar jag med mig av min egen träning och ger allmänna tips och råd inom träning, kost och hälsa.